#1 2010-10-22 11:33:42

Triss

Mage.

9623747
SkÄ…d: Azeroth.

Las Lerian.

Owy las jest las znajduje siê na dalekiej pó³nocy kontynentu. Stoi na drodze z miasta Nerion w stronê morza. Rozci±ga siê na doprawdy ogromnej powierzchni. Zwie siê go lasem Nocnych Elfów - a dlaczego? Dlatego, ¿e drzewa w nim s± naprawdê wysokie, mo¿na powiedzieæ ¿e tu zosta³o u¿yte dosyæ s³abe na ten temat okre¶lenie - po prostu ogromne. Ich wysoko¶æ obejmuje to s³owo jak i grubo¶æ pni, ale te¿ roz³o¿ysto¶æ koron, a dziêki tej grubo¶ci Nocne Elfy mog± budowaæ tam swoje domy, do czego nawyk³y. Znajduje siê tam ich wioska, nie taka ma³a, ale te¿ nie nazbyt du¿a. Las jest po prostu przepiêkny, a przynajmniej dla bardzo wielu przebywaj±cych tam choæby chwilê. Przepiêkna zieleñ ale nie tylko, bo rosn± tu te¿ fioletowe i czerwone, niebieskie i niekiedy ¿ó³te, niespotykane w innych lasach - tych nie zamieszkiwanych przez Nocne Elfy. Z pewno¶ci± warto siê tu wybraæ.

http://img823.imageshack.us/img823/8085/disturbedtxt.png

#2 2011-03-05 15:24:04

Orname

U¿ytkownik

Re: Las Lerian.

Assin

M³ody elf nocny siedzia³ w lesie pe³nym wysokich drzew. Nie by³oby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, ¿e obok niego le¿a³o zakrwawione cia³o m³odego mê¿czyzny w które wbite by³o do¶æ du¿e ostrze. Elf spogl±da³ na nie jakby z pob³a¿liwo¶ci± i nutk± wspó³czucia. - ¯egnaj Ian. Bêdzie mi ciebie brakowaæ. - To mówi±c dziewczyna u¶miechnê³a siê i wyjê³a z cia³a ostrze, które wytar³a li¶ciem z krwi. Nastêpnie wspiê³a siê na drzewo i odciê³a ostrzem kilka ga³êzi. Roz³o¿y³a je dok³adnie na zw³okach, by je zamaskowaæ, po czym oddali³a siê nieznacznie.

Anata ga okurete iru

A teraz we¼ to sobie przet³umacz...

#3 2011-03-05 15:33:04

Devil

Ucipuci

19838366

Rai

Szed³ przez las, ze wzglêdu ¿e w³a¶nie wype³ni³ misjê i szed³ do swojego pokoju który wynaj±³ w mie¶cie, do którego idzie siê w³a¶nie przez ten las. Oczywi¶cie, mo¿na go obej¶æ, ale by³aby to d³u¿sza droga. Ale las,  ca³kiem przyjazny jest, tak¿e nawet mi³o.
W³o¿y³ rêce do kieszeni i zacz±³ siê rozgl±daæ po drzewach, ich koronach.
Zobaczy³, ¿e jaki¶ nocny elf, o czym ¶wiadczy³ kolor jego skóry, wyjmuje ostrze z jakiego¶ mê¿czyzny. Raimundo zmarszczy³ brwi i zaraz po tym zacisn±³ ca³kiem mocno zêby.
- Ej! Co ty wyprawiasz?! - Podbieg³ szybko i zdj±³ ga³êzie z tego cz³owieka.

http://img241.imageshack.us/img241/9093/gray.png

#4 2011-03-05 15:38:55

Orname

U¿ytkownik

Assin

- Biedaczek od dawna mia³ problemy z psychik±, ale nie my¶la³am, ¿e a¿ takie. - Stwierdzi³a. - Tak w ogóle to kim ty jeste¶? - Spyta³a siê. Kole¶ nie wygl±da³ zbyt przyja¼nie, a ona wola³a siê nie nara¿aæ. Có¿, na razie jej nic nie zrobi³, ale wola³a zachowaæ dystans.

Anata ga okurete iru

#5 2011-03-05 15:49:56

Devil

Ucipuci

19838366

Rai

- Cholera! Sam sobie to zrobi³!? - Wrzasn±³ chc±c wyczuæ puls, którego nie by³o. Zakl±³ pod nosem i wsta³. Otrzepa³ spodnie z nie wiadomo czego i przykry³ z powrotem mê¿czyznê ga³êziami. Prze¿egna³ siê i uklêkn±³ na jedno kolano, w tym samym czasie. Wsta³ i znów otrzepa³ spodnie. - Kim jestem,  na prawdê nieistotne... Lepiej powiedz, kim TY jeste¶... - Zacisn±³ d³onie w piê¶ci, obracaj±c siê bokiem do dziewczyny.

#6 2011-03-05 16:05:37

Orname

U¿ytkownik

Assin

Dziewczyna wzruszy³a ramionami. - Prawdopodobnie. Od jakiego¶ czasu zachowywa³ siê dziwnie. A szkoda, nawet go polubi³am. - Powiedzia³a zupe³nie ignoruj±c pytanie, po czym uklêk³a przy ciele i zmierzwi³a mu lekko w³osy. Oczywi¶cie, to by³a jej wina, ale przecie¿ siê do tego nie przyzna. Nie by³a taka g³upia. Ten ch³opak chyba siê domy¶la³ co zrobi³a, ale przecie¿ nie ma ¿adnych dowodów ¶wiadcz±cych przeciwko niej.

Anata ga okurete iru

#7 2011-03-05 20:58:56

Devil

Ucipuci

19838366

Rai

- Cholera! Nie mog³a¶ w jakikolwiek sposób mu pomóc?! Przecie¿... - Zatrzyma³ siê i odetchn±³. Przecie¿ w sumie robi³ to samo. Smoki s± jak ludzie. Przez te opary w jaskini jako¶ jego charakter siê zmieni³. Ale pewnie przejdzie mu to po paru dniach, mo¿e godzinach.
- Z reszt± nie wa¿ne. - Otrzepa³ rêce z piachu i zdj±³ kamizelkê i rzuci³ j± do ty³u. - Raimundo jestem. - Przedstawi³ siê i poda³ jej d³oñ.

#8 2011-03-05 21:19:13

Orname

U¿ytkownik

Assin

- Assin. - Powiedzia³a i u¶cisnê³a mu d³oñ. - A co mia³am zrobiæ? Chodzê sobie po lesie, patrzê, a tu sobie le¿y facet i to w dodatku martwy. A na to przychodzisz ty i siê na mnie drzesz, ¿e mu nie pomog³am. Uspokój siê trochê. - Westchnê³a i po³o¿y³a d³oñ na czole. - Dobra, pomo¿esz mi co¶ z tym zrobiæ? Bo raczej tego tu tak nie zostawimy. - To mówi±c spojrza³a na cia³o le¿±ce przed ni±. Nie mia³a do¶æ si³y by je gdziekolwiek sama przenie¶æ, a je¶li on jej pomo¿e to mo¿e ju¿ przestaæ martwiæ siê o cokolwiek. Najwy¿ej to jego aresztuj±.

Anata ga okurete iru

#9 2011-03-05 21:34:53

Devil

Ucipuci

19838366

Rai

- To ¿e przejmuje siê nieco losem tego nieboszczyka nie znaczy ¿e mam ci pomagaæ. Z reszt± to, ¿e w ogóle siê przejmuje spowodowane jest wyziewami smoka. A tak, smoka. Wiêc lepiej ze mn± nie zadzieraj panienko, bo zg³adzê ciê tak jak tamtego. - Pozwoli³ sobie na przechwa³ki. A mia³ czym, bo zg³adzenie smoka ³atwe nie jest. By³ do tego specjalnie szkolony i to nie ³atwa by³a droga do przebycia.

#10 2011-03-05 21:43:09

Orname

U¿ytkownik

Assin

On mnie chyba planuje wkurzyæ.
Pomy¶la³a. Wziê³a do rêki ostra i jedno podstawi³a mu tu¿ pod nos. - Widzisz co to jest? To jest najostrzejszy miecz na ca³ym tym wielkim ¶wiecie. Je¶li mnie choæby dotkniesz to tak ciê okaleczê, ¿e nastêpnemu smokowi pos³u¿ysz za trofeum nad kominek. - Wycedzi³a przez zêby. Tak, nie lubi³a siê z nikim patyczkowaæ, tak¿e dlaczego w tym przypadku mia³o by byæ inaczej? Niech wie co go mo¿e spotkaæ. Pomy¶la³a i schowa³a ostrza do pochw na plecach.

Anata ga okurete iru

#11 2011-03-05 21:50:10

Devil

Ucipuci

19838366

Rai

- Z czym do ludzi grzmocie? Ty równie¿ nie wiesz z kim zadzierasz. Znasz mo¿e jakiego¶ ³owcê smoków? Pewnie nie, bo to rzadko¶æ, ale wiedz, ¿e ich cia³o jest mocniejsze ni¿ stal, je¶li tylko potrafi± je wygenerowaæ... Na szczê¶cie, ja takiej mocy nie posiadam, wiêc nie musisz siê martwiæ a¿ tak bardzo. - Odsun±³ siê o krok w ty³ i uderzy³ piê¶ciami o siebie.
- Po twojej minie ¶wiadczê ¿e lubisz wdawaæ siê w bójki... Ja równie¿, wiêc mo¿e teraz siê zabawimy?- Wyszczerzy³ do niej swoje nieskazitelnie bia³e zêby i sprawi³ ¿e z jego z³±czonych piê¶ci zaczê³a unosiæ siê para.

#12 2011-03-05 21:58:12

Orname

U¿ytkownik

Assin

- Odczep siê ode mnie, palancie! - Powiedzia³a, po czym wspiê³a siê na drzewo, opar³a siê o pieñ, za³o¿y³a rêce i siedzia³a obra¿ona. Po jakim¶ czasie jednak siê zastanowi³a. Zwiesi³a siê g³ow± w dó³ i spojrza³a mu prosto w oczy. - A tak w ogóle to nie chcê ci robiæ krzywdy. Szkoda ¿eby¶ sobie tak± ³adn± bu¼kê poharata³, prawda? - Doda³a sarkastycznie i u¶miechnê³a siê. Po czym wróci³a na drzewo i znowu siê obrazi³a.

Anata ga okurete iru

#13 2011-03-06 07:43:48

Devil

Ucipuci

19838366

Rai

Od³±czy³ swoje rêce i od razu, przesta³y parowaæ. Stan±³ normalnie, gdy¿ by³ lekko zgiêty.
- Z czym do ludzi? - Warkn±³ i przejecha³ po swojej go³ej klacie, strzepuj±c krew z rany na ziemiê.
  Nie mia³ zamiaru przejmowaæ siê fochem tej dziewczyny. W koñcu, zna j± parê minut.
- Mam to gdzie¶, czy chcesz mi zrobiæ krzywdê czy te¿ nie. Ja i tak, dopu¶ciæ siê do swojej skóry nie dam. - Powiedzia³ i zdj±³ pasek, po czym spodnie i je równie¿, jak kamizelkê - rzuci³ za siebie. Takim oto sposobem zosta³ w samych, czarnych, z szarymi otoczkami, slipach i oczywi¶cie w czarnych sanda³ach, bo te za bardzo mu nie przeszkadza³y.

#14 2011-03-06 16:33:49

Orname

U¿ytkownik

Assin

Co za palant. Có¿, ludzie to ma³o inteligentna rasa, a on jest na to niezbitym dowodem. Stwierdzi³a w my¶lach.
Nagle us³ysza³a czyje¶ kroki. Schowa³a siê w li¶ciach i rozchyli³a lekko ga³êzie. No tak, stra¿nicy. Ian by³ poszukiwany od jakiego¶ czasu. A skoro Rai jest na dole, a ona tu na górze... To jej problemy w³a¶nie siê skoñczy³y.

Role Epizodyczne

Dwóch stra¿ników patrolowa³o w³a¶nie las. Poszukiwali niejakiego Ian'a Gribble'a, który zagin±³ miesi±c temu. Nagle zauwa¿yli m³odego mê¿czyznê, a ko³o niego zw³oki Gribble'a. - Ej ty! Jeste¶ aresztowany! - Krzykn±³ jeden, po czym drugi podbieg³ do niego i zaku³ go w kajdany.

Anata ga okurete iru

#15 2011-03-06 16:46:56

Devil

Ucipuci

19838366

Rai

- Morda! Grozisz mi!? - Warkn±³ gdy jeszcze nie zakuli mu d³oni z ty³u, kajdankami. Kopn±³ jednego w brzuch przez co uwolni³ siê z ich ³ap. Zacz±³ biec. Prze³o¿y³ zwi±zane d³onie przez nogi, skacz±c. O ma³o co by siê wywróci³, bo zahaczy³ kajdankami o stopy. Jako¶ siê wyratowa³ i stan±³ na ziemi w lekkim rozkroku.
- Nic na mnie nie macie... - Powiedzia³.

Stopka forum

RSS